Gevelisolatie wordt gebruikt om een huis, welke uit bijvoorbeeld spouwloze muren bestaat, beter te isoleren. In een goed geïsoleerd huis bespaart u energiekosten en heeft u minder last van snel opwarmende of afkoelende ruimtes. Buiten gevelisolatie past men meestal toe wanneer andere isolatiemethoden niet mogelijk zijn of de resultaten ongewenst zijn. Zo kan een spouwmuur bijvoorbeeld te nauw zijn voor isolatie of kunnen er andere problemen met de spouw zijn. Door de gevel langs de buitenkant te isoleren, krijgt deze een nieuwe look en stijgt de waarde van de woning. Ook voor buitengevels waarbij opnieuw stukadoren geen optie is door de aanwezigheid van een instabiele ondergrond kan gevelisolatie worden toegepast. De gevel wordt geheel bekleed waarna deze wordt voorzien van een afwerking met spachtelputz.
Wanneer kiezen voor buiten gevelisolatie?
Een reden om te kiezen voor buiten gevelisolatie is een beschadigde gevel. Dit leidt in veel gevallen tot vochtproblemen in de woning. Door de gevel te bedekken met isolatiemateriaal is deze goed beschermd tegen weersinvloeden, behoren problemen met doorslaand vocht tot het verleden en ziet je woning er weer als nieuw uit.
Isoleren aan de buitenzijde is het beste
In de afgelopen decennia heeft gevelisolatie een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Na vele jaren van onderzoek zijn we het er over eens dat isoleren aan de buitenzijde van een gebouw de beste wijze van isoleren is, want de kou en de regen worden buiten de constructie gehouden en temperatuurschommelingen worden voorkomen waardoor een stabiel woon- en leefklimaat ontstaat. Het positieve gevolg, zoals ook eerder genoemd, is een sterke reductie van de energiekosten.
Ongekende creatieve vrijheid
Gevelisolatie met gepleisterde afwerking geeft stukadoors een ongekende creatieve en constructieve vrijheid. De kleurkeuze is vrijwel onbeperkt en dure late constructies of zware fundaties worden voorkomen doordat er maar een massieve constructieve wand nodig is om de naadloze isolatiesystemen op aan te brengen, hetgeen ervoor heeft gezorgd dat deze systemen ook steeds meer gemeengoed worden in nieuwbouwprojecten.
Naar aanleiding van bovenstaand verhaal nog vragen? Neem gerust contact op met Orlando Jacobs, wij helpen u graag verder.